Team

Een beetje geschiedenis. We schrijven februari 2017. In de toenmalige BMC winkel in Eke wordt het BMC Concept Store Granfondo Team voorgesteld. Of toch niet?
Eind 2016 kwam ons het plotse nieuws ter ore dat BMC beslist had om de winkel over te laten aan een nieuwe eigenaar. Geen BMC Concept Store meer dus…
Weinig tijd voor paniek, want er diende zo snel mogelijk een nieuwe naam gevonden te worden! Gelukkig was daar Quinton Van Loggerenberg.
Eén telefoontje was genoeg, en Bioracer (die sowieso al voor de kledij ging zorgen) kon gelinkt worden aan het nagelnieuwe Granfondo team.

Februari 2017.  In de toenmalige BMC winkel in Eke wordt het Bioracer Granfondo Team voorgesteld! En zo geschiedde.
Met namen als Geert Clijmans (nummer 4 Les 3 ballons 2016), Joris Rogiers (recordhouder op de solo 24u van Zolder) en Filip Verrelst (toenmalig Belgisch kampioen retrokoers) hadden we onmiddellijk een aantal toppers in onze rangen.

In ons eerste seizoen blonk o.a. Filip Verrelst uit met een 30ste plaats in zijn allereerste La Marmotte! Ook Matthias Van den Bergh liet zich opmerken als aanstormend talent met een bijzonder straffe 5de plaats in “de Criq”.

Voor we verder gaan met resultaten, even benadrukken dat RGFT geen clubje is met enkel toppers. De granfondo spirit is zoveel belangrijker dan die 1ste, 10de of 100ste plaats! Iedereen rijdt tenslotte z’n eigen koers, en dat maakt het net zo mooi. 20 starters, 20 unieke verhalen. Vandaar ook 1 van onze hashtags #iederzijnverhaal. Iemand die de eerste keer aankomt op Alpe d’Huez na 10u afzien tijdens La Marmotte, kan minstens even gelukkig zijn dan de bijna-profrenner die als 7de over de streep bolt.

2018, het jaar van de doorbraak. Begin juni bezorgt ex-prof Francis de Greef onze allereerste BGFT overwinning! Hij komt als eerste aan op de Planche des belles filles na een onwaarschijnlijke solo van 150 km tijdens Les trois ballons! Wie Francis een beetje kent weet dat dit niet zonder deftige voorbereiding had gekund. Ontelbare woon-werkritjes van bijna 60 km enkel zorgden voor een De greef in topvorm aan de start. Het niveau bij de granfondo’s is door de jaren heen zo hoog geworden dat niemand nog zomaar met de vingers in de neus komt winnen, ook een ex-prof niet.

Een paar maanden later zorgde Matthias Van den Bergh voor dé verrassing door te winnen op de mythische Nürburgring! Een Bioracer boven op het hoogste schavotje van de Rad am ring, klasse!

September 2018. Patrick Versluys dient zich met Rocket Espresso als nieuwe naamsponsor aan! Bioracer blijft voor topkledij zorgen, maar in seizoen 2019 rijden onze renners met Italiaanse koffiemachines op hun borst en rug.

Wat ooit begon als een vriendengroepje die een aantal granfondo’s gingen rijden, is ondertussen uitgegroeid tot het 2de grootste GF-team van ons land. En ja, daar zijn we wel een beetje fier op!

Bram De Winde,
Bezieler Bioracer / Rocket Espresso Granfondo Team.